Nικόλας Ακτύπης

Με 40 πυρετό κι αγκαλιά το Football Manager!

Απίστευτες δικαιολογίες (από το ότι αρρώστησες μέχρι ότι σε απήγαγαν εξωγήινοι). Το Football Manager κυκλοφορεί και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να ξεφτιλιστείς στην ανθρωπότητα για να το ξεμοναχιάσεις!

Εικόνα από το κοντινό μέλλον… Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016. «Έλα Τάσο (Τάκη, Μαρία, αφεντικό, κύριε προϊστάμενε, κύριε διευθυντά κλπ κλπ κλπ οτιδήποτε). Δεν αισθάνομαι πολύ –γκουχ γκουχ- καλά… Αψού… (αναρρόφηση μύτης). Ναι… Μάλλον κάποια ίωση θα’ ναι. Ξέρεις από αυτές που σέρνονται τώρα το Φθινόπωρο. Τι να σου πω… Μάλλον κολλητικό είναι. Με ξέρεις εμένα, δεν συνηθίζω να αρρωσταίνω, αλλά πρέπει να ΄ναι σοβαρό. Με πονάνε και τα κόκκαλά μου, το κεφάλι μου, οι πατούσες μου… Φοβάμαι μήπως είναι κάτι πραγματικά –γκουχ γκουχ φλέμα… Κοίτα… δεν θέλω να κινδυνέψει ολόκληρη εταιρία από μένα. Θα μείνω στο κρεβάτι το Σαββατοκύρ… Αμάν! Τώρα έβγαλα το θερμόμετρο, 39 και 8… πες 40 πυρετό κι είσαι μέσα. Χάλια είμαι σου λέω».

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Το παραπάνω παραλήρημα είναι καθαρά ενδεικτικό και δεν αποτελεί προτροπή για κανέναν εκεί έξω. Το σίγουρο είναι όμως πως σε δύο βδομάδες και κάτι ψιλά από σήμερα, πάμπολλες παραλλαγές του θα βγουν στην επιφάνεια και η ευπιστία των αφεντικών στους χώρους εργασίας θα γνωρίσει το απόλυτο κρας τεστ. Τράκαρα, παντρεύομαι, άλλαξα φύλο, διαγνώστηκα με αγοραφοβία, με απήγαγαν εξωγήινοι ακόμη και το απολύτως εξτρίμ «παραιτούμαι», αν πέσουμε σε κάνα τσακάλι που δεν πείθεται από αυτές τις απολύτως πειστικές δικαιολογίες. Στις 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο Football Manager και ο κόσμος σταματά για λίγο να υπάρχει όπως τον ξέρουμε.

Φυσικά κάποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια πολύ γερή τζούρα των νέων χαρακτηριστικών του πιο επιτυχημένου franchise της οικουμένης μέσω της beta, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε πως όταν ακούστηκε το συνήθως ενοχλητικό «γκλινκ» ειδοποίησης εισερχόμενου μέιλ που περιείχε έναν τέτοιο κωδικό ήταν ό,τι πιο κοντινό στη μελωδία της ευτυχίας.

Άλλωστε, μιλάμε για μία σχέση που δεν κατάφερε να την φθείρει ο χρόνος. Μπορεί τα μαλλιά να έχουν αραιώσει, οι υποχρεώσεις να έχουν αυξηθεί, τα πράγματα να έχουν στριμώξει, αλλά αυτό το ετήσιο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού αποτελεί μια επιβεβαίωση πως είσαι ακόμη ικανός για συναισθήματα που σε συνδέουν απευθείας με μια εποχή που όλα ήταν καλύτερα. Βασικά, όχι όλα. Σχεδόν όλα. Ορισμένα βελτιώνονται στο πέρασμα του χρόνου. Διορθώνουν λάθη, δουλεύουν στις αδυναμίες τους, δυναμώνουν τα καλά τους στοιχεία κι επιστρέφουν ολοένα και καλύτερα. Σε αυτή την όχι και τόσο ευρεία γκάμα πραγμάτων ανήκει και το Football Manager, που για να φτάσει στα χέρια σας έχει προηγηθεί απίστευτη δουλειά από αναρίθμητα άτομα. Από τον Miles Jakobson μέχρι τον τελευταίο χρήστη που μπαίνει σε ένα forum να πει τον πόνο του για το γεγονός πως η ομάδα του τρώει πολλά γκολ από κόρνερ και ορκίζεται πως είναι bug του παιχνιδιού και όχι δική του ασχετοσύνη!

Αν κάτσεις να σκεφτείς, δεν είναι πολλοί τομείς που λειτουργούν έτσι. Και, ναι, δεν είναι λίγες οι φορές που γκρινιάζουμε για το αποτέλεσμα και περιμένουμε με αγωνία το πρώτο patch που θα έρθει να διορθώσει κάποια ατέλεια του παιχνιδιού. Ξέρουμε, όμως, πως αυτό θα συμβεί και θα κάνει τις «προπονητικές» ζωές μας καλύτερες.

Μέχρι το… μωρό μας να έρθει στον κόσμο (επαναλαμβάνω στις 4 Νοεμβρίου θα συμβεί αυτό) και να ακουστεί το πρώτο κλάμα, σαν καλοί γονείς θα σπεύσουμε να προετοιμαστούμε μέσω της εξαιρετικά δραστήριας κοινότητας και να προμηθευτούμε τα… καλούδια που θα το κάνουν ακόμη πιο όμορφο. Σηματάκια των ομάδων, facepacks, εμφανίσεις και google search για τους νιουφριδες για το πώς εμφανίζονται σωστά τα ονόματα των διοργανώσεων και γίνονται κανονικές κλήσεις στην εθνική Γερμανίας.

Μετά, ξεκινά το κάψιμο και η προσπάθεια να αποδείξεις πως είσαι κάτι ανώτερο από αυτό που βλέπουν όλοι. Ότι είσαι γεννημένος μάνατζερ που απλά έκανε λάθος επιλογή καριέρας! Τα αμέτρητα ηθικά διλήμματα και τα τεστάκια χαρακτήρα. Να κάνω quit/load τώρα που δεν με βλέπει κανείς; Πώς το ‘παμε αυτό που σου βρίσκει παίκτες; Scout; Μήπως να το κατέβαζα για να μην χάνω χρόνο; Κάπου εκεί καταλαβαίνεις πραγματάκια για σένα. Χάρη σε ένα «παιχνίδι», που βέβαια κάθε φορά που ακούς κάποιον άσχετο να το αποκαλεί έτσι, γυρίζεις να τον κοιτάξεις με έναν κάποιον οίκτο, μια μικρή δόση λύπησης για όσα δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x